Uncategorized

De ‘Heartthrob Bob’ is het ultieme kapsel uit de jaren negentig dat deze zomer overal opduikt.

De bob is absoluut in de schijnwerpers deze zomer. Hoewel dit veelzijdige kapsel in verschillende stijlen en lengtes wordt gedragen, steekt één variant er met kop en schouders bovenuit: de ‘heartthrob bob’. Dit kapsel, sterk beïnvloed door de jaren negentig, heeft de harten gestolen van talloze beroemdheden en heeft nu ook een plekje veroverd bij het grote publiek.

Wat houdt de ‘heartthrob bob’ in?

Waarschijnlijk kun je je nog de iconische beelden van Brad Pitt, Johnny Depp en Leonardo DiCaprio uit de jaren negentig voor de geest halen. Deze acteurs (destijds de hartenbrekers van hun tijd) droegen op een gegeven moment allemaal golvend lang haar, soms met een glanzende, natte look.

Harry Styles is nog altijd een aanhanger van deze stijl en het is een trend die nu ook vrouwen omarmen. Recentelijk verscheen Chloë Grace Moretz op Instagram met de perfecte ’90s heartthrob bob’. Dit kapsel combineerde een zekere androgynie met elegantie. Ze is echter niet de enige fan: ook Hailey Bieber, Jennifer Garner, Florence Pugh en Charlize Theron zijn recentelijk met deze kapselstijl gespot.

De aantrekkingskracht van dit korte kapsel

De ‘heartthrob bob’ wordt meestal moeiteloos gestyled, naar achteren gebracht zonder een strikte scheiding. Het haar moet licht vochtig zijn bij de wortels, niet meer dan dat. De kracht van dit kapsel zit in zijn eenvoud: het hoort er juist enigszins rommelig uit te zien, alsof je het zelf hebt geknipt. Kappers bereiken dit effect door het haar in een strakke boblijn te knippen en vervolgens de randen wat te verzachten. Zo ontstaat een ongedaan gemaakte look, op een positieve manier.

Wanneer dit kapsel goed wordt geknipt, is het stylen een fluitje van een cent. Breng voor het föhnen een volumespray aan en je bent al een heel eind op weg. Spuit naderhand wat zeespray op de punten om de stijl te fixeren, en je ‘heartthrob bob’ zal vele harten veroveren.