Uncategorized

Lancôme en het Louvre bundelen krachten om kunst en schoonheid samen te brengen in een uitzonderlijke beautycollectie.

Schoonheid en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, een geheim is dat niet. Daarom vormt de samenwerking tussen twee Franse iconen, het Louvre – het meest beroemde museum ter wereld – en Lancôme, het vooraanstaande Franse schoonheidsmerk dat zich inzet voor vrouwenemancipatie, de perfecte harmonie. Samen slaan ze de handen ineen voor een samenwerking die onmiddellijk de wens oproept om alle producten in bezit te hebben.

Lancôme x Louvre

Deze twee Franse iconen komen samen voor een creatieve ontdekkingsreis door de kunstgeschiedenis van het Louvre, op zoek naar de diepere betekenis van schoonheid. De samenwerking tussen Lancôme en het Louvre nodigt ons uit om de dialoog tussen kunst en schoonheid te verkennen, door het vertellen van vrouwenverhalen die de grenzen van tijdperken, regio’s en culturen overschrijden. Françoise Lehmann, de Global Brand President van Lancôme, spreekt met trots over deze samenwerking, die een hoogtepunt in haar carrière markeert. ‘Bij Lancôme geloven we dat schoonheid een levende kunstvorm is; een individuele praktijk die door de geschiedenis heen evolueert en dienst doet als een middel tot zelfexpressie en uniciteit, zonder starre regels of beperkingen.’

‘Deze creatieve samenwerking met het Louvre is een krachtig cultureel statement van onze schoonheidsmissie bij Lancôme. Door de voortdurende dialoog tussen ons bijna negentig jaar oude Franse schoonheidsmerk en het meest iconische artistieke instituut van Frankrijk, willen we voortdurend nieuwe perspectieven op schoonheid onthullen voor de moderne vrouw. We vieren ons artistieke erfgoed en benadrukken dat schoonheid een voortdurende beweging is die nooit stilstaat.

Sculpturen uit het Louvre

Lancôme introduceert met trots de Louvre Limited Edition-collectie, bestaande uit vier prachtige tinten van de L’Absolu Rouge Matte-lippenstiften, een nieuwe interpretatie van de iconische fles van het Advanced Génifique-serum, en het vijfdelige Richelieu Wing-gezichts- en oogschaduwpalet. Elk van deze producten is gehuld in de beelden van klassieke kunstwerken uit het wereldberoemde Louvre Museum in Parijs. Als voorbeeld heeft de romige Celestial Rose-lipstick een afbeelding van het sculptuur “La Nymphe Echo” van Lemoyne Saint Paul op de dop.

Dit palet is zelfs de persoonlijke favoriet van de gerenommeerde make-upartiest Lisa Eldridge. Ze zegt, “De kleuren kunnen op de ogen worden aangebracht en dienen ook als prachtige highlighters voor het gezicht en lichaam – het is werkelijk magisch.” Elke van de glanzende nieuwe tinten is vernoemd naar een specifiek deel van de Richelieu-vleugel in het museum, en het sculptuur van de Griekse dichter Corine, te vinden in dat deel van het museum, is in reliëf verwerkt in de make-upproducten zelf.