Uncategorized

Wijnrood is de ultieme anti-trendkleur voor je nagels, en wij zijn er altijd al fan van geweest.

Dit jaar lijkt zich te profileren als het jaar van de tijdloze klassiekers. Na de ongekende populariteit van kasjmieren truien en de perfecte blazer volgens de trend van ‘quiet luxury,’ evenals de heropleving van zogenaamde ‘anti-trends’ die zo subtiel zijn dat ze juist in het oog springen, zien we dezelfde evolutie ook plaatsvinden in de wereld van schoonheid. Terugkeren naar de basis lijkt het devies te zijn, en daar hoort vanzelfsprekend ook een klassieke wijnrode nagellak bij.

Wijnrood als de ultieme anti-trendkleur voor je nagels.

We verlaten de trendy ‘waternagellak’ van afgelopen zomer en de levendige nail art op onze nagels, en kiezen dit jaar voor rust en eenvoud. Het liefst in de vorm van wijnrode nagellak, de diepere variant van het rood waar Hailey Bieber momenteel zo dol op is. Het klinkt wellicht eenvoudig, een set bordeauxrode nagels, maar het is allesbehalve saai.

Het kleurenspectrum van ‘wijnrood’ biedt talloze tinten en ondertonen. Van kersenrood en bosbessenpaars tot dieproodbruin en zelfs een rood met een vleugje espresso – als je maar binnen het bereik van ‘donkerrood’ blijft, zit je dit najaar helemaal goed.

Hoe je kunt meedoen aan deze trend.

Wat betreft de manicurestijl zijn er verschillende mogelijkheden met wijnrood. Het kan niet veel ‘anti-trend’ zijn dan alle tien nagels in dezelfde wijnrode kleur, maar je kunt ook kijken naar variaties op klassiekers, zoals de omgekeerde French Manicure met wijnrode uiteinden of subtiele glitters voor de feestmaanden in december. Ook wat betreft de nagelvorm is de keuze aan jou. Korte nagels zijn weer helemaal in, maar puntige of vierkante nagels blijven ook klassiekers in de salon.